tisdag 7 maj 2019

Kärleksmums

Alltså dessa underbara kärleksmums kan man aldrig få nog av!
Fick bli några idag fast det är en helt vanlig tisdag :)
 
 


Kärleksmums, ca 20 st
Kakan:
200 g smör
2 dl mjölk
4 st ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 ½ dl kakao
2 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Glasyr:
150 g smör
7 ½ dl florsocker
4.5 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
0,75 dl kokt kaffe

Garnering:
1-2 dl kokos

Kakan: Sätt ugnen på 175°C och klä en form (25×35 cm) med höga kanter med bakplåtspapper.
Smält smöret, häll i mjölken och låt svalna.
Vispa ägg och strösocker med elvisp tills det blivit vitt och poröst, ca 5 minuter.
Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och sikta sedan ner det i smeten., blanda under tiden.
Tillsätt smörblandningen och rör ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda den ca 20 minuter i mitten av ugnen, prova med sticka om den är klar, den ska vara torr. Låt kakan svalna.

Glasyren:
Smält smöret och tillsätt sedan de övriga ingredienserna, blanda väl. Häll glasyren över kakan och strö sedan över kokos i den mängd du önskar. Låt kakan vila ca 1 timme så glasyren hinner stelna innan du skär upp den i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar