måndag 15 juli 2019

Super Mario kalas

I lördags firade vi vår son Felix som fyllt 5 år! Vår lilla kille som blivit så stor!
Han hade önskat sig ett Super Mario kalas så givetvis fixade vi ihop det. Vi började pyssla och förbereda vissa saker inför kalaset redan några månader innan :) Det tar allt lite tid att ordna allt, men det är det värt!
 
Till att börja med har vi tårtan som blev så här. Det var inte den varmaste dagen på sommaren som tur var men det är ändå lite klurigt att få ihop tårtorna på sommaren jämfört med på vintern. I det stora hela blev jag och Felix samt kalasbarnen väldigt nöjda med den :)
 
Super Mário tårta

Några egna inbjudningskort är lätt fixat på datorn.

 
Välkommen till Super Mario kalas! Det här möttes barnen av vid ingången av vårt hus.
Tre så kallade "Thwomps" hängde i taket. Dessa finns med i spelet för de som inte känner till det. När man närmar sig dem börjar de skaka av ilska för att sedan trilla ner från taken för att försöka träffa Mario, Luigi eller vilken karaktär man nu valt. Dessa har vi gjort själva med stora svarta papper. Ögon och mun har jag skrivit ut på datorn och de vita sträcken har jag målat med en vit penna.
 
 
Här har vi dukat upp för kalas!
En del av dekorationerna är utskrivna från datorn och en del har vi pysslat ihop själv. Med papper, sax och klister kommer man långt :)

 


Några fruktspett som ska efterlikna de ätande blommorna.


Popcornskålarna har vi klippt, klistrat och tejpat ihop själva.
 
Godispåsar till alla barn som ska föreställa Luigi och Mario. Gröna och röda godispåsar hade vi hemma i massor, så vi tog bara blått och gult papper som vi klippte till och limmade på påsarna.
Efter önskemål från Felix, gömde vi alla godispåsar här hemma som barnen fick leta efter.
 

I godispåsarna fanns bland annat dessa PEZ figurer. Att dessa varit populära mååånga år känner nog de flesta till. Barnen älskade dem :)

 
Hoppas ni gillade vårt kalas vi knåpat ihop!
Förhoppningsvis fick ni någon inspiration om ni själva ska ordna ett likande kalas.
 
Ha det toppen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar