100 g mörk choklad
100 g smör
2 st ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
3 msk sirap
Garnering:
100 g mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen med smöret i en kastrull. Vispa socker och ägg pösigt i en skål. Rör ner mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt sedan chokladblandningen och sirapen.
Spänn fast bakplåtspapper i bottnen på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen. Grovhacka den mörka chokladen och fördela den jämnt över smeten.
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan, känn med sticka. Låt svalna och ställ den sedan i kylskåpet. Servera med grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar