Tänkte dela med mig av receptet till den tårtbotten jag brukar använda i mina tårtor. Tycker det här receptet är ett av de bästa jag testat. Det kommer från boken "Dekorerade tårtor till fest" av May Clee-Cadman. Jag använder mig av Wiltons aluminiumform för bästa resultat och bottnen blir alltid jämn, saftig och god!
Vaniljbotten, 25 cm i diameter
350 g smör
4 dl strösocker
7 st ägg
6 dl vetemjöl
3 ½ tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 160 grader. Klipp till bakplåtspapper så det passar formens botten och kanter. Pensla formen med lite olja och för att fästa bakplåtspappret.
Blanda det rumsvarma smöret tillsammans med sockret tills det blir en jämn och fast smörkräm. (Detta kan ta en liten stund även om du använder elvisp.) Tillsätt äggen ett i taget och vispa en stund efter varje. Sikta ner mjölet, bakpulvret och vaniljsockret. Blanda väl.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 1 timme och 15 minuter.
Låt kakan vara kvar i formen 5-10 minuter innan du stjälper upp den på galler för att svalna.
Vilken fin och hög botten! Och gott med vaniljsmak också...
SvaraRaderaJa det är gott med vanilj! Jag misslyckas aldrig med detta receptet, bottnen blir alltid hög, jämn och sjunker inte i mitten :)
RaderaVilka mängder skulle du använda till en 30 cm form? :)
SvaraRaderaerikafalkenilsson@hotmail.com
Hej Erika! Till en 30 cm form använder du:
Radera550 g smör
6 ½ dl strösocker
9 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
11 st ägg
2 tsk vaniljsocker
Gräddas i 160 grader, 1 ½ timme :)