lördag 14 juli 2012

Kladdkaka med hasselnötschoklad

Hade mycket hasselnötter i skafferiet som jag var tvungen att göra mig av med. Men inte kan man bara kasta dem! De kom till användning i den här kladdkakan som länge har legat i min mapp med oprövade recept.


Botten:
125 g smör
3 st ägg
2 dl socker
2 ½ dl mjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Hasselnötschoklad:
100 g smör
2 dl socker
2 msk sirap
2 msk mjölk
2 msk kakao
2 msk mjöl
ca 180 g grovhackade hasselnötter

Botten:
Sätt ugnen på 150°C. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 20-25 cm i diameter. Grädda i 25 minuter.

Hasselnötschoklad:
Blanda alla ingredienser utom nötterna i en kastrull och låt blandningen sjuda några minuter. Rör ner nötterna och häll sedan över kakan. Grädda ytterligare 5 minuter. Låt svalna.

Ät och njut! Kan serveras med grädde men den är god som den är :)

6 kommentarer:

  1. åh den där ser ju riktigt riktigt god ut...mmm

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, speciellt om man gillar nötter! Det ger en extra touch :)

      Radera
  2. Oj vad den ser god ut! Täcket ser riktigt knäckigt ut, härligt!

    SvaraRadera
  3. Den ser väldigt smaskig ut! Jag älskar att använda mig av hasselnötter när jag bakar, de ger en så god smak!

    SvaraRadera