Här kommer en god och fräsch päronmousse med mycket päronsmak! Efter ett flertal tester har jag kommit fram till att detta recept är bäst. Essensen är absolut en viktig ingrediens enligt mig då päron i sig inte har någon stark smak och försvinner lätt när man blandar ner den i grädden.
Räcker till ett lager till en tårta på 20-25 cm
2 st gelatinblad
125 g päronpuré på burk (alt egenkokta och mixade päron)
1 msk koncentrerad päronsaft
1 msk strösocker
3 dl vispgrädde
grön pastafärg
ca ½-1 tsk päronessens
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 5 minuter.
Värm upp päronpurén, saften och strösockret under omrörning. Det ska inte koka!
Tag av kastrullen från värmen och smält ner de två urkramade gelatinbladen.
Låt päronpurén svalna helt (annars finns risk att moussen skär sig när du sedan vänder ner den i grädden).
Häll upp grädden i en skål och tillsätt grön pastafärg, bestäm mängden själv efter hur grön du vill ha moussen. Vispa grädden fast men inte hård. Vänd ner päronpurén och blanda ordentligt. Blanda i päronessensen och smaka av tills du fått önskad päronsmak.
Fyll tårtan med en gång om du använder anslagsring eller om du fyller tårtan direkt i bakformen.
Ställ annars in moussen i kylen drygt 1 timme för att stelna till lite innan du fyller tårtan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar