tisdag 28 augusti 2012

En väldigt enkel tårta...

Jag gjorde en provsmakningstårta i helgen för att prova på en annan fyllning än den jag brukar. Tanken var att det skulle vara en tårta dekorerad med kräftor och lite annat som hör till nu i kräftskivetider. Men tiden fanns inte riktigt där att pyssla med alla dekorationer, jag har ju en liten 9-månaders kille som vill vara med mig heela tiden. Och jag klagar inte, han är bara för go :) Istället fick jag göra en väldigt enkel tårta med simpla små blommor. Detta är nog den tårta jag är minst nöjd med, till och med någon av mina nybörjartårtor är bättre. Men så fick det bli, i detta fallet var det ju smaken som spelade roll eftersom det som sagt var en provsmaksningstårta och smaken blev jag supernöjd med!

 
Vaniljbotten
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av marsipan
 
I det ena lagret hade jag bara vaniljkräm och i det andra hade jag lemon curd utblandat med lite vaniljkräm för att smaken inte skulle bli för stark.

8 kommentarer:

 1. Jag tycker den blev söt! Hur var den nya smakkombon? Det låter gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Helena! Jag blev riktigt nöjd med den här smakkombinationen. Den gör jag fler gånger! Kanske lemon curd och hallon nästa gång, är svag för hallon :)

   Radera
 2. Tycker den blev jättefin ja, och god låter den också :-)

  SvaraRadera
 3. Den blev jättesnygg, gillar färgen!

  SvaraRadera
 4. Min hatfärg näst efter terrakotta (passar bara på blomkrukor)har alltid varit orange. Sedan kom jag på att orange är komplementfärg till min absoluta favoritfärg nämligen turkos. Sedan dess har jag varit helt besatt av tanken på att göra en turkos/orange tårta. Men du var visst snabbare. Färgkombinationen är görläcker. Även om din turkosa färg inte är riktigt turkos, utan mer cyonfärgad.

  SvaraRadera