tisdag 28 november 2017

Angry Birds kalas

Så fort åren går, vår lille Elias har blivit stor och fyller 6 år idag :) 
Det här året hade Elias bestämt sig för Angry Birds och det blev ett genomgående tema på barnkalaset som ni kan se nedan. Först ut kommer Angry Birds tårtan!

Angry Birds tårta


Tårtan består av vaniljbotten, choklad- och jordgubbsmousse som Elias ville ha. Spacklad med grädde och täckt med marsipan. Figurerna är gjorda i sugarpaste, texten, siffran och slangbellan är gjorda i flowerpaste och strecken är ritade med ätbar penna.


Angry Birds kalasbord

Här är dessertbordet med gifflar som Elias älskar (som han även hade på sitt Ninjago kalas förra året). En saftkanna som föreställer fågeln "Red", tårtan samt TNT-lådor med explosiva popcorn! :)Dukningen bestod av tallrikar med "Red" och grismuggar. Vimplarna som satt på lite olika ställen har jag gjort själv.Elias hade verkligen sett fram emot sitt barnkalas och vi hade börjat i god tid med att förbereda olika lekar och alla dekorationer etc. Här hjälper Elias bland annat till att måla Red och klippa ut näbbar som barnen skulle försöka sätta på rätt plats med bindel för ögonen.


Med några gröna muggar över så fixade vi enkelt en klassisk lek. Kasta ner muggpyramiden! Bollen är en frigolitboll som är målad röd. Alla grisar samt Reds ansikte har vi skrivit ut på skrivaren hemma och sedan klippt och klistrat :)Kanske lite underskattat, men att skriva ut lite olika motiv barnen kan färglägga är faktiskt en riktigt bra idé! Efter allt socker blir vissa barn som duracellkaniner och det kan vara skönt med en lugnare aktivitet. Även lite kluriga saker som en att lösa en labyrint tycker de flesta är roligt, Elias är i alla fall en av dem som älskar det och har löst massvis med labyrinter det senaste året.


Angry Birds godispåsar

Vi hade köpt godispåsar i olika färger och eftersom vi har klippt och klistrat med allt annat så gjorde vi även det med dessa också! Påsarna delades ut sist av allt när barnen skulle hem, inga fler  sockerkickar hemma hos oss inte :)
Det blev ett lyckat och uppskattat barnkalas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar