måndag 24 juli 2017

Radioreportage i P4

Förra veckan var jag på Mallorca, behövde lite mer sol och värme än vad som kunde fås här hemma i Sverige. Då blev jag oförväntat kontaktad av Sveriges Radio, P4 Malmöhus, som gärna ville komma hem till mig för ett reportage och snacka lite tårtor, dekorationer och allt som hör till ämnet. Så i morse kom de hem till mig i mitt kök och sände live radio! Väldigt roligt men också lite nervöst!

Klicka på bilden för att komma till P4 Malmöhus inslag!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6743532
  
 Eftersom det blev så kort varsel och jag var bortrest hann jag tyvärr inte baka någon tårta, men bjöd istället på äppelrosor som går rätt snabbt att göra. Dessa har jag gjort tidigare och ni hittar en steg för steg beskrivning hur man gör dem här.
Jag hade förberett lite i köket för att kunna göra en enklare dekoration. Lite knepigt i just radio där man ska försöka förklara genom att bara berätta hur man gör. Jag valde att "visa upp" hur man gör en ros som kanske ser svårare ut än vad det egentligen är. Dekorationerna är gjorda i sugarpaste. De små girlangerna som kan skymtas på bilden till vänster är gjorda i flowerpaste.


Anledningen till att det skulle vara tårtsnack är för att P4 firar 40 år nu i augusti och de ska arrangera en tårttävling där man kan skicka in bidrag för att kåra det godaste tårtreceptet. Därför gjorde jag en banderoll med texten till dem.Till äppelrosorna rörde jag ihop en hemgjord vaniljsås, så gott till!

Nu är jag uppe i mina hemtrakter igen så nu blir det lite paus från tårtvärlden.
Ha det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar