onsdag 4 maj 2016

Morotskaka

Har hållt mig vaken några extra timmar nu på morgonen och gjort klart en morotskaka jag ska ha med till mina arbetskamrater. Det där lät kanske konstigt, men eftersom jag jobbar natt kommer jag hem ca kl 8 och sen lägger jag mig och sover. Jag har fått flera önskemål om att ta med den här supergoda morotskakan. Passade på att göra klart den nu för sen när jag vaknat ska jag hämta barnen på förskolan och då är det full rulle tills dess att jag åker till jobbet på kvällen. Detta är min första spritsade rostårta, snabbt, enkelt och effektfullt!


Morotskaka ca 12 bitar

Kakan:
3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 ½ tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
½ tsk malen ingefära
1 krm salt
1 ½ dl raps-/solrosolja
4 ½ dl rårivna morötter

Cream cheese frosting:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g Philadelphiaost

Kakan: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt oljan och de rårivna morötterna. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 55-60 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt morotskakan svalna.

Cream cheese frosting: Vispa alla ingredienser till en krämig frosting och bred över morotskakan.
Vill du spritsa rosor över hela kakan gör då tredubbel sats. Bred först ut ett tunt lager frosting över hela kakan och spritsa sedan rosorna över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar