Hade mycket hasselnötter i skafferiet som jag var tvungen att göra mig av med. Men inte kan man bara kasta dem! De kom till användning i den här kladdkakan som länge har legat i min mapp med oprövade recept.
Botten:
125 g smör
3 st ägg
2 dl socker
2 ½ dl mjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Hasselnötschoklad:
100 g smör
2 dl socker
2 msk sirap
2 msk mjölk
2 msk kakao
2 msk mjöl
ca 180 g grovhackade hasselnötter
Botten:
Sätt ugnen på
150°C. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra
ingredienser och rör ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret. Häll smeten i en
smord och bröad form med löstagbar kant, ca 20-25 cm i diameter. Grädda i 25
minuter.
Hasselnötschoklad:
Blanda
alla ingredienser utom nötterna i en kastrull och låt blandningen sjuda några
minuter. Rör ner nötterna och häll sedan över kakan. Grädda ytterligare 5 minuter. Låt svalna.
Ät och njut! Kan serveras med grädde men den är god som den är :)
Åh, så gott!
SvaraRaderaJa den var smaskig! :)
Raderaåh den där ser ju riktigt riktigt god ut...mmm
SvaraRaderaJa, speciellt om man gillar nötter! Det ger en extra touch :)
RaderaOj vad den ser god ut! Täcket ser riktigt knäckigt ut, härligt!
SvaraRaderaDen ser väldigt smaskig ut! Jag älskar att använda mig av hasselnötter när jag bakar, de ger en så god smak!
SvaraRadera