lördag 28 mars 2015

Mitt bidrag till Dr. Oetkers tävling "Cake it Away"

Jag har aldrig fått chansen att göra ett eget dessertbord innan, men nu har jag gjort det, i form av en tårta! :) En kul idé tyckte jag! Det var väldigt roligt att få göra den här tårtan enbart för en tävlings skull. Idag ska den ska ätas upp av mig själv och min familj.


Kram Rebecca

Dessertbords tårta


Dessertbordet har ett sött romantiskt tema, för det är just i kategorin "Romantik" som tårtan tävlar i. På bordet finns den bröllopsliknande trevåningstårtan som utgör basen. Sedan finns också en liten rosa tårta samt cupcakes på tårtfaten bredvid.


På de tre faten längst fram finns (från vänster) cakepops, vaniljkakor med "Nonpareille" strössel, samt hjärtformade kakor som även de är strössel från dr. Oetker. 


Tårtan innehåller:

 Vaniljbotten
Passionsfruktmousse och rårörda hallon
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av marsipan, sugarpaste och gumpaste samt strössel från Dr. Oetkers sortiment

söndag 22 mars 2015

Babblarna - favorit i repris!

Då var ytterligare en tårta med Babblarna färdig, gjorde min första för bara några veckor sedan :) Idag är det Liam som ska firas och jag hoppas han blir glad för sin tårta! 

Dessa söta figurer är roliga att modellera! Eftersom det inte var längesedan jag gjorde dem sist hade jag färskt i minnet hur jag skulle göra (och inte göra), man gör det oftast bättre och lite snabbare andra gången. Jag har börjat ta tiden mer nu för att se hur lång tid det tar att göra alla figurer och tårtor. Det är svårt att säga exakt för man blir avbruten, pausar och delar upp arbetet på flera dagar och att hålla koll på exakta minuter och timmar är inte så lätt då. Dessa figurer gjorde jag uppdelat på två kvällar och tog totalt ca 5 timmar att göra. Hela tårtan ca 10 timmar.




Vaniljbotten
Lemoncurdmousse och rårörda hallon
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Figurer av sugarpaste, övrig dekoration av sugarpaste och marsipan

måndag 16 mars 2015

Ordning och reda bland verktygen!

Tänkte tipsa om ett sätt att förvara alla sina verktyg på ett smart och smidigt sätt! Idén är inte min från början utan såg att Sara som har bloggen homemadebysara.se förvarade sina verktyg så här. Blev helt såld med en gång! Min tidigare verktygslåda var en vanlig plastlåda där alla saker låg huller om buller och man fick i princip plocka ut allt varje gång för att hitta vad man än behövde. Nu har alla saker sin plats och det blev mycket mer lättöverskådligt! Min mamma var snäll och ordnade dessa åt lådor åt mig, som för övrigt är fiskelådor :) De finns att köpa på Gekås i Ullared.

Då jag inte kan få nog av verktyg så kommer nog fler lådor införskaffas inom kort men nedan kan ni kika på vad jag har för dekoreringsverktyg i dagsläget! Givetvis har jag andra större verktyg också som t.ex. kavlar och silikonmattor men de får inte plats i dessa lådor :)

Ha en bra kväll!



Här finns:
sugarcraft gun, 
linjal,
molnutstickare, 
små mönstermattor (tegel/trä),
kantutstickare,
mönsterkavlar
diverse silikonformar som knappar, bebisar, änglavingar, snäckor mm.



Här finns:
multi ribbon cutter, 
smoother, 
liten sax, 
modelleringsverktyg, 
plakettutstickare, 
bokstavspressar, 
bokstavsutstickare


Här finns:
veiners,
penslar,
blomutstickare till bl.a. rosor, orkidé, nejlika, kalla, gerbera, prästkrage, fantasiblommor,
utstickare till stjärnor, cirklar, hjärtan, fjärilar, rosenblad, murgröna, snöflingor, 
flower forming cups

söndag 15 mars 2015

30+30+30 = 90 års fest!

Igår fick jag äran att lämna över dessa tårtor till tre goa vänner som ordnat en grym 90-års fest! Jag fick fria händer att göra vad jag ville både utseende- och smakmässigt, men de ville ha något med pensionärstema. Hade lite brist på idéer vad gällde pensionärstema till alla tre tårtorna, men eftersom de är elektriker fick den ena tårtan bli en elektrikertårta. Alla tårtor fick dessutom en kabel runt om som kantdekoration för att de skulle bli mer sammankopplade med varandra ;)

Tårtorna var till 50 gäster. Tårtan med varningsskylten blev en "specialtårta" som var fri från nötter, gluten och laktos. Den är lite vitare jämfört med de andra då den är täckt med sugarpaste istället för marsipan. Det var även några vegetarianer med på festen därför har jag inte använt något gelatin i. Eftersom det bjöds på både förrätt och huvudrätt var jag väldig osäker på hur stora tårtor jag skulle göra då man säkert skulle vara rätt mätt efter maten. Men jag beslutade att göra alla ca 25 cm i diameter och det var tur det för  mindre tårtor hade inte räckt. De populäraste var de täckta med marsipan och jag måste nog hålla med om att de var godast då jag själv inte är så förtjust i sugarpaste.

Jag brukar inte räkna ut hur lång tid det tar att göra mina tårtor. Men för skojs skull gjorde jag det denna gången. Om man räknar med allt från bakandet av tårtbottnar och gräddningstid, modellerande av dekorationer, fyllningar och färdigställandet så tog det ca 22-25 timmar :)

Alla tårtorna blev vääldigt uppskattade och jag blev överöst med komplimanger :P Värdarna själva uttryckte att "Finare tårtor hade vi inte i vår vildaste fantasi kunnat önska oss till vårt lilla galaj" och "Man hade aldrig kunnat få dem mer personliga!"

Måste säga ett stort tack till Joel, Jonas och Viktor att jag fick äran och förtroendet att göra tårtorna till er, det var ett riktigt nöje!!




Tårtan "Joel, Jonas, Viktor 90 år" innehöll:
Vaniljbotten
Rårörda hallon och mörk chokladganache
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av sugarpaste, flowerpaste och marsipan, alla "metalldelar" är borstade med ätbar silver pulverfärg

Tårtan "PRO" innehöll:
Vaniljbotten
Rårörda hallon och lemoncurdmousse
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av sugarpaste och flowerpaste

Tårtan "Varning för gubbar" (fri från nötter, gluten, laktos) innehöll:
Vaniljbotten
Hallonmousse och lemoncurdmousse
Spacklad med grädde och täckt med sugarpaste
Dekorationer av sugarpaste

söndag 8 mars 2015

Pippi Långstrump och herr Nilsson

Grattis till Nea som ska firas med kalas idag! Nea älskar Pippi Långstrump, därför önskade hennes mamma att hon skulle få en Pippi tårta, herr Nilsson fick också gärna vara med. Detta är tredje gången jag modellerar Pippi så nu går det liite snabbare att göra henne än första gången, dock tog hon nästan 4 timmar att göra :) Herr Nilsson gick däremot att göra på ca en timme. Kanske låter lång tid för vissa men kort tid för andra, jag vet inte själv riktigt vad jag tycker :) Jag modellerar tills jag själv är nöjd med mina figurer.




Vaniljbotten
Chokladmousse och rårörda hallon
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av sugarpaste


söndag 1 mars 2015

Babyshower!

Idag lämnade jag över min första babyshower tårta! :) Jag fick själv välja hur den skulle se ut. Hade många idéer från början men de sprack en efter en :P Hade bl.a. tänkt göra en barnvagn med bebis i som caketopper, men det ville sig inte alls så jag försökte göra en mer gammaldags bebissäng istället. Det ville sig inte heller, så tillslut fick det bli en vagga och den blev jag nöjd med. Ibland går det bara inte som man tänkt sig. Längs sidan på tårtan har jag gjort en tvättlina med bebiskläder, nallebjörnar och snuttefiltar, riktigt gulligt tycker jag. För övrigt är tårtan laktosfri och ganska liten, ca 15 cm i diameter. 

Hoppas blivande mamman blir rejält överraskad av sina vänner och nöjd med tårtan :) 

Ha en trevlig söndag!



Chokladbotten
Ljus chockladganache och vaniljkräm
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av sugarpaste, flowerpaste och marsipan