lördag 8 december 2012

Pingutårta till Elias

Idag har vi haft ett till 1-års kalas för vår Elias! Roligt, framför allt när man får chansen att göra en till tårta :) Den här tårtan blev med tema Pingu.


Smakerna blev som förra tårtan:

Vaniljbotten
Rårörda hallon och lemoncurd blandat med vaniljkräm
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av marsipan och pyntgelé (vattnet)

söndag 2 december 2012

1-års tårta till vår Elias!

Den 28 november fyllde vår Elias 1 år. Igår hade vi kalas och han fick äta tårta för första gången, det tyckte han var smaskigt! Här är hans Hitta Nemo-tårta :)

Hitta Nemo tårta





Här är familjen med den lilla födelsedagsprinsen i sin skjorta och slips!
Vaniljbotten
Rårörda hallon och lemoncurd blandat med vaniljkräm
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av marsipan, sugarpaste och flowerpaste

lördag 6 oktober 2012

I drömmarnas trädgård

Idag har jag överlämnat den här tårtan till Marley som ska ha 1-års kalas :)  Marleys föräldrar ville att tårtan skulle ha temat "I drömmarnas trädgård". Detta är ett tv-program med massa gulliga figurer för små barn, som jag faktiskt inte kände till. Därför var det extra roligt att få skapa något jag aldrig gjort innan. Det var en väldigt rolig tårta att göra, kul att äntligen få modellera lite igen.
 


 Makka Pakka
 
Igglepiggle & Tombliboo Unn

 Upsy Daisy
 
 
Vaniljbotten
Vaniljkräm och rårörda hallon
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer och modellering av marsipan, text av flowerpaste

lördag 1 september 2012

En annorlunda tårta!

 
Den här tårtan är, som ni ser, inte ätbar :) Idag fick jag äran att vara med på en babyshower för första gången i mitt liv. Istället för att göra en riktig tårta gav jag bort den här blöjtårtan till min vän Michelle och hennes lilla flicka som hon väntar. Det var en träff med flera tjejer, några hade med sig sina barn, bl a jag själv som hade med min lille Elias. Det bjöds på mat, fika och kaffe, tjejsnack och givetvis lite lek med barnen som var med. En väldigt trevlig tillställning! Jag önskar Michelle en härlig tid de sista graviditetsveckorna och längtar tills jag får välkomna den lilla flickan till världen :)
 
 
 
Bottnarna är blöjor
Fylld med schampo, tvål, olja, nappar, badbok och bitleksak med kylfunktion
Täckt med cellofan
Dekorerad med presentsnören :)

onsdag 29 augusti 2012

Lemoncurd / lemoncurdmousse



Lemoncurd
3 st citroner
50 g smör
1 ½ dl strösocker
2 msk maizena (majsstärkelse)
2 st äggulor
2 st ägg

Blanda rivet skal från tre citroner med saft från två. Koka upp med smör och strösocker. Sila vätskan för att få bort citronskal och eventuella kärnor. Häll sedan tillbaka i kastrullen.
Blanda ut maizena med saften från den tredje citronen och rör ner i den varma vätskan.
Separera äggulorna från vitan på två ägg. Vispa samman med de andra två äggen och rör ner dem i vätskan. Sjud under konstant vispning tills krämen tjocknar.
Häll över krämen i en ren burk eller skål och låt svalna.

Det går att stryka på ett tunt lager av lemoncurd på tårtan, men tänk på att det blir en stark smak. För att göra den som en tårtfyllning, se n

Lemoncurdmousse
½ sats lemoncurd
3 dl grädde
150 g färskost

Vispa grädden hårt. Blanda lemoncurd och färskost i en annan skål och vänd sedan ner i grädden. Fyll tårtan och ställ in i kylen. Denna fyllning räcker till ett lager på en tårta som är  ca 25 cm.

tisdag 28 augusti 2012

En väldigt enkel tårta...

Jag gjorde en provsmakningstårta i helgen för att prova på en annan fyllning än den jag brukar. Tanken var att det skulle vara en tårta dekorerad med kräftor och lite annat som hör till nu i kräftskivetider. Men tiden fanns inte riktigt där att pyssla med alla dekorationer, jag har ju en liten 9-månaders kille som vill vara med mig heela tiden. Och jag klagar inte, han är bara för go :) Istället fick jag göra en väldigt enkel tårta med simpla små blommor. Detta är nog den tårta jag är minst nöjd med, till och med någon av mina nybörjartårtor är bättre. Men så fick det bli, i detta fallet var det ju smaken som spelade roll eftersom det som sagt var en provsmaksningstårta och smaken blev jag supernöjd med!

 
Vaniljbotten
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av marsipan
 
I det ena lagret hade jag bara vaniljkräm och i det andra hade jag lemon curd utblandat med lite vaniljkräm för att smaken inte skulle bli för stark.

onsdag 22 augusti 2012

God vaniljkräm med vaniljstång

Här kommer receptet på den goda vaniljkrämen som jag i förra inlägget lovade att lägga upp!
 
 
1 vaniljstång
5 dl mjölk
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl maizena (majsstärkelse)
7 st äggulor
50 g mjukt smör
 
Dela och skrapa ur vaniljstången. Lägg vaniljstången och fröna i en kastrull tillsammans med mjölken och koka upp. Lyft ur stången efter uppkoket.
 
Vispa strösocker, maizena och äggulor vitt och pösigt. Häll över den varma mjölken under vispning.
 
Häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen och rör om krafigt hela tiden när den värms upp! (Ha hellre lite lägre värme på plattan än för hög. Annars finns risken att krämen tjocknar snabbt och för mycket). När du fått önskad konsistens på krämen häller du snabbt över den i en skål. Klicka i smöret och låt det smälta under vispning.
 
Kyl vaniljkrämen i kylskåp.

Krämen räcker till ca 2 lager om du har en tårtbotten på 25-30 cm i diameter.
 
Tips! Skulle du få en för tjock kräm går det bra att hälla på lite extra mjölk, blanda bara ordentligt efteråt.

lördag 11 augusti 2012

Ellas doptårtor

Idag ska ännu ett barn att döpas, alltid lika trevligt! Ellas föräldrar ville att jag skulle göra doptårtorna och att de skulle vara i samma stil som de jag gjort innan. De skulle naturligtvis vara rosa till den lilla flickan och på den ena tårtan ville de ha bebisen i änglavingarna och på den andra en bebis under täcke.

Till de här tårtorna testade jag en annan vaniljkräm än den jag brukar (receptet kommer inom kort). Det var vaniljstång i och det var nog det som gjorde den så himla god! Mattias här hemma som älskar vaniljkräm slickade ur skålen och sa "det här är den godaste vaniljkräm jag ätit". Det måste ju vara ett bra betyg :)

 

Vaniljbotten
Hallonsylt och vaniljkräm
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av marsipan, sugarpaste och flowerpaste

måndag 23 juli 2012

Frusen cheesecake med oreobotten

I helgen hade vi min familj på besök. Mamma hade med sig en sida ur tidningen M-magasin med flera olika tårtor, den här cheesecaken var en av dem. Receptet kommer ursprungligen från boken Lomelinos tårtor. Den blev riktigt god, nästan som en glasstårta!


Frusen cheesecake med oreobotten, 10-12 bitar

Oreobotten:
150 g oreokex
75 g smält smör

Cheesecake:
300 g philadelphiaost
250 g ricotta
1 3/4 dl strösocker
3 dl vispgrädde
3 tsk vaniljsocker

Dekoration:
50 g mörk choklad
färska bär, t.ex. jordgubbar

Oreobotten:
Dela oreokexen och skrapa bort fyllningen. Krossa eller mixa kexen till fina smulor och blanda med det smälta smöret. Kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och den löstagbara kanten på en springform som mäter 18-24 cm i diameter. Tryck ut degen i ett jämnt lager. Låt stå i kylen ca 20 minuter.

Cheesecake:
Vispa ihop alla ingredienserna till en tjock smet som fortfarande ska gå att hälla ur skålen. Häll smeten över oreobottnen.

Dekoration:
Bryt chokladen i bitar och smält över ett vattenbad eller i mikro. Låt svalna något. Ringla chokladen över cheesecaken till ett fint mönster. Täck tårtan med plastfolie och låt stå i frysen 6-8 timmar. Ta ut tårtan ca 30 minuter före servering. Dekorera med färska bär!

Enkelt och gott!

måndag 16 juli 2012

Vaniljbullar

Hela min uppväxt har dessa bullar varit min favorit och det blev många besök på konditoriet för att handla dem. När första gången ville baka vaniljbullar själv gjorde jag efter det här receptet. Idag är det ett av mina favoritrecept. Jag säger bara att de blir fantastiskt goda! Testa själv!


Vaniljbullar, 24 st

1 pkt (50 g) jäst för söta degar
100 g smör
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 dl socker
3 tsk kardemumma
ca 9 dl vetemjöl special

Vaniljkräm:
5 dl mjölk
1 vaniljstång
7 st äggulor
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl maizena (majsstärkelse)
50 g mjukt smör

Pensling:
1 ägg

Garnering:
50 g smält smör
1 ½ dl strösocker

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, ca 37°C. Häll den ljumma degvätskan över jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt salt, socker och kardemumma. Tillsätt drygt 2/3 av mjölet och spara resten till utbakningen. Blanda degen kraftigt tills den blir blank, smidig och släpper från kanten. Jäs under bakduk i ca 30 minuter till dubbel storlek.

Arbeta ihop degen på mjölat bakbord. Tillsätt mer mjöl om det behövs och arbeta degen smidig.
Dela degen i två delar. Forma varje del till en längd och dela sedan i 12 lika stora delar. Rulla till släta bullar. Lägg bullarna på bakplåt med bakplåtspapper, låt jäsa ca 30 minuter.

Vaniljkräm:
Koka upp mjölk med delad och urskrapad vaniljstång. Ta upp stången efter uppkoket. Vispa äggulor, strösocker och maizena vitt och pösigt. Häll över den varma mjölken under vispning. Häll tillbaka
blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig omrörning, tänk på att den inte får koka! Häll över blandningen i en skål när blandningen tjocknat ordentligt. Klicka i det mjuka smöret och låt det smälta under omrörning. Kyl sedan vaniljkrämen i kylskåp eller i ett kallt vattenbad. 

Häll vaniljkrämen i en spritspåse när den kallnat. Gör en grop i mitten av varje bulle och fyll med kräm. Låt bullarna jäsa ytterligare 10 minuter. Sätt ugnen på 250°C
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen, 5-10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.

Garnering:
Smält smöret och pensla det på bullarna. Doppa dem sedan försiktigt i strösockret.


Tips! Har du inte tid eller ork att göra egen vaniljkräm går det alldeles utmärkt att använda marsánkräm. Gör då ca 2 dl.

lördag 14 juli 2012

Kladdkaka med hasselnötschoklad

Hade mycket hasselnötter i skafferiet som jag var tvungen att göra mig av med. Men inte kan man bara kasta dem! De kom till användning i den här kladdkakan som länge har legat i min mapp med oprövade recept.


Botten:
125 g smör
3 st ägg
2 dl socker
2 ½ dl mjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Hasselnötschoklad:
100 g smör
2 dl socker
2 msk sirap
2 msk mjölk
2 msk kakao
2 msk mjöl
ca 180 g grovhackade hasselnötter

Botten:
Sätt ugnen på 150°C. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 20-25 cm i diameter. Grädda i 25 minuter.

Hasselnötschoklad:
Blanda alla ingredienser utom nötterna i en kastrull och låt blandningen sjuda några minuter. Rör ner nötterna och häll sedan över kakan. Grädda ytterligare 5 minuter. Låt svalna.

Ät och njut! Kan serveras med grädde men den är god som den är :)

torsdag 12 juli 2012

Reportage om Rebeccas tårtor!

För några dagar sedan fick jag en förfrågan från hemsidan "Hemmagjord" som jag blev väldigt glad över. De undrade om jag ville vara med i ett reportage om mig och mina tårtor. Självklart, svarade jag!

Detta är en jättefin hemsida som ger dig massvis med inspiration och goda recept. Du kan läsa om senaste nytt i tårtvärlden, titta på lite roliga tårtklipp och läsa om flera fantastiska tårtkreatörer!

Här är några ord från reportaget:
"Rebecca Olsson bor i södra Sverige närmare bestämt Bunkeflostrand i Skåne. Hon är född 1988 och arbetar som sjuksköterska så att baka super snygga och underbart goda tårtor gör hon endast på sin fritid, och hon är självlärd! Så länge Rebecca kan minnas har hon alltid varit kreativ, sysslat med målning och varit med och ordnat tårtor till familjens födelsedagar. I slutet på 2009 gjorde hon ..."
Klicka här för att läsa hela reportaget.  

Tack Hemmagjord för era fina ord och att jag fick äran att vara med i ett av era reportage!

Gilla gärna Hemmagjord på facebook!


tisdag 10 juli 2012

Fina bokstäver med bokstavsutstickare

När jag för första gången skulle göra bokstäver med så kallade bokstavsutstickare/tappits gick det minst sagt åt skogen och det blev många svordomar :) Men efter att jag fått in tekniken så går det numera väldigt bra, det är ett fantastiskt hjälpmedel! Så här kommer en steg för steg beskrivning som förhoppningsvis kan hjälpa dig att bli vän med dessa utstickare.

 

1. Börja med att torka upp flowerpaste eller modelleringspasta med majsstärkelse. Du behöver torka upp den rätt mycket, speciellt om du färgat pastan. Flowerpaste brukar jag använda för den torkar snabbt och blir då lättare att hantera.


2. Pudra pastan med lite majsstärkelse. Kavla sedan mycket tunt. Ta upp pastan och vänd på den så att den inte sitter fast i underlaget.


3. Pudra med lite mer majsstärkelse så att pastan inte är klibbig. Pudra även lite majsstärkelse i bokstaven på utstickaren. Tryck ner utstickaren ordentligt mot pastan medan den ligger på underlaget. Ta sedan upp den och använd fingret för att göra rent runt bokstaven och ta bort överflödig pasta.


4. För att bort överflödig pasta som du inte kommer åt med fingret kan du använda något spetsigt verktyg.


5. Bokstaven sitter nu i utstickaren och är redo att komma ut :)


6. Håll fast ena änden av utstickaren i bordet. Böj den som en båge med andra handen. Släpp sedan handen du har i luften för att snärta ut bokstaven. Det är viktigt att du håller fast utstickaren i bordet med ena handen för att undvika att den bryts. Om bokstaven inte kommer ut på första snärten kan du testa någon gång till, men du ska aldrig behöva peta ut den med tandpetare eller andra verktyg. Då har du förmodligen torkat upp pastan för lite eller kavlat den för tjockt.


 7. Bokstaven är ute! Du kan förbereda bokstäver långt innan du ska använda dem. Limma sedan fast bokstäverna direkt på tårtan med ätbart lim.


Lycka till!

lördag 7 juli 2012

Rosa regnbågstårta

Idag har jag bakat min första regnbågstårta. Receptet har jag fått ifrån den nyutkomna boken "Lomelinos tårtor".


Tårtbottnarna är färgade med rosa pastafärg och
mellan bottnarna ligger en tunt lager med vaniljsirap och marängfrosting.
Hela tårtan är till sist spacklad med marängfrosting.
Dekorationer i flowerpaste.

måndag 2 juli 2012

Vaniljkräm

Den här vaniljkrämen brukar jag ha som fyllning i mina tårtor. Den är god och den får en lagom fast konsistens! Det sista man vill ha är ju en vaniljkräm som rinner ut!


5 st gelatinblad
2 ¼ dl vispgrädde
2 ¼ dl mjölk
4 st äggulor
1 ½ msk potatismjöl
1 ½ msk strösocker

3 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker

Lägg gelatinbladen i kallt vatten så de blir mjuka. Blanda grädde, mjölk, äggulor, potatismjöl och socker i en kastrull. Värm upp under omrörning tills krämen tjocknat, den får inte koka. Ta bort kastrullen från plattan och lägg ner gelatinbladen, rör om tills de löst upp sig. Ställ sedan kastrullen i kallt vatten så krämen svalnar, rör om då och då.

Vispa grädden fast tillsammans med vaniljsockret. Häll sedan över krämen när den blivit kall, blanda väl.

Vaniljkrämen stelnar rätt snabbt i kylen så det är bäst att fylla tårtan direkt.

Räcker till ca två lager om du har en tårtbotten på 20-25 cm i diameter. Då får du ett tjockt lager med kräm vilket jag gillar :)

fredag 29 juni 2012

Halloncheesecake på browniebotten

Ikväll ska vår familj hem till ett par vänner och äta middag, det ska bli så trevligt. Jag står för efterrätten och den här underbart goda cheesekaken tänkte jag bjuda på! Det här är ett recept som du bara måste testa. Den är i alla fall min favorit!



Browniebotten:
200 g mörk choklad
200 g smör
4 dl florsocker
3 st ägg
2 dl vetemjöl

Cheesecake:
400 g philadelphiaost
2 dl florsocker
100 g vit choklad
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg

Hallongrädde:
3 dl vispgrädde
1 dl florsocker
160 g färska hallon

Garnering:
färska hallon

Browniebotten:
Grovhacka chokladen. Lägg den i en värmetålig skål och smält över ett vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugnen. Rör ihop smör och florsocker. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt mjölet. Häll i den smälta chokladen under omrörning och blanda till en jämn smet. Häll smeten i en plåt (30cm x 23cm x 5cm) klädd med bakplåtspapper och släta över med en slickepott.

Cheesecake:
Smält den vita chokladen på samma sätt som den mörka chokladen.
Blanda philadelphiaost, florsocker, och vaniljsocker tills massan är slät. Tillsätt äggen ett i taget.  Häll i den vita chokladen under omrörning. Bred ut cheesecakesmeten över browniesmeten och släta över med en slickepott. Grädda brownie- och cheesecakesmeten tillsammans ca 30-35 minuter i 180 grader tills kanterna fått lite färg. Låt svalna helt och ställ därefter in i kylskåp minst 3 timmar, men den blir godast om den får stå över natten.

Hallongrädde:
Häll grädde, florsocker och tinade hallon i en skål och vispa fast, men inte hård. Bred ut grädden över cheesecaken.

Skär cheesecaken i 12 fyrkanter och dekorera med färska hallon.

Servera och njut! :)


Tips! Skölj av kniven med varmt vatten och torka av mellan gångerna du skär. Då kladdar du inte ner de olika lagren och cheesecaken blir finare vid servering.
Det går också bra att baka i en rund form (ca 25 cm i diameter) med löstagbar kant.

lördag 23 juni 2012

Tårtbotten med vanilj

Tänkte dela med mig av receptet till den tårtbotten jag brukar använda i mina tårtor. Tycker det här receptet är ett av de bästa jag testat. Det kommer från boken "Dekorerade tårtor till fest" av May Clee-Cadman. Jag använder mig av Wiltons aluminiumform för bästa resultat och bottnen blir alltid jämn, saftig och god!


Vaniljbotten, 25 cm i diameter

350 g smör
4 dl strösocker
7 st ägg
6 dl vetemjöl
3 ½ tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 160 grader. Klipp till bakplåtspapper så det passar formens botten och kanter. Pensla formen med lite olja och för att fästa bakplåtspappret.

Blanda det rumsvarma smöret tillsammans med sockret tills det blir en jämn och fast smörkräm. (Detta kan ta en liten stund även om du använder elvisp.) Tillsätt äggen ett i taget och vispa en stund efter varje. Sikta ner mjölet, bakpulvret och vaniljsockret. Blanda väl.

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 1 timme och 15 minuter.
Låt kakan vara kvar i formen 5-10 minuter innan du stjälper upp den på galler för att svalna.

fredag 22 juni 2012

Trevlig midsommar!

 Önskar er alla en trevlig midsommar! 
Här är tårtan som jag kommer bjuda på ikväll.



Vaniljbotten
Jordgubbsmousse och vaniljkräm
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av marsipan

Midsommarstången har jag gjort efter Mycakes steg för steg beskrivning som du hittar här.

lördag 16 juni 2012

Studenttårta med djurparkstema

Gjorde min första studenttårta härom veckan, dock inte en klassisk studenttårta. Kristoffer gick Naturprogrammet och hade haft praktik på en djurpark. Därför tyckte han och hans familj att det var passande med en djurparkstårta. Eftersom jag inte har modellerat så många figurer innan visste jag inte riktigt hur tårtan skulle bli. Kände väl att den här tårtan kanske blev mer som än barntårta än en tårta till en 18-åring som tagit studenten. Trots detta blev jag rätt nöjd med den ändå. Både Kristoffer och gästerna uppskattade både utseende och smak och det är ju det som är det viktigaste. 
 
Studenttårta med djurparkstema
2012-06-08


 Vaniljbotten
Hallon och vaniljkräm
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av marsipan och flowerpaste

torsdag 14 juni 2012

Doptårtor till vår son!

Den 27 maj 2012 döptes vår son! Jag gjorde självklart tårtorna, något jag sett fram emot länge! Tycker baby converse skorna är såå söta och nu fick jag äntligen tillfälle att göra dem och dekorera ena tårtan med dem. Till den andra tårtan ville jag ha den "klassiska" bebisen som jag dekorerat andra doptårtor med, men här ligger bebisen under en filt istället för i änglavingar. Jag hoppas och tror att även Elias tyckte om tårtorna, trots att han inte fick smaka på dem :)

Elias doptårtor
2012-05-27

Skorna gjorda i flowerpaste (skosnörerna är sidenband och är ej ätbara)

Vaniljbotten
Hallon och vaniljkräm
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av marsipan och flowerpaste

Spiderman tredje gången gillt

En av Mattias kollegor ville beställe en Spidermantårta till sin son som skulle fylla 6 år. Detta blev den trejde Spidermantårtan, det är en favorit bland många. Men jag gör så gärna fler tåror med samma tema, den ena blir ju inte den andra lik.

När de kom och hämtade tårtan var sonen Gabriel med. Han tyckte tårtan var såå fräck och tittade över den noga på alla dekorationer som fanns med!

Spidermantårta till Gabriel
2012-05-18
Vaniljbotten
Jordgubbsmousse och chokladmousse
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av marsipan och flowerpaste

Doptårtor till Ellen

Min lille sons kompis Ellen skulle döpas och hennes föräldrar ville att jag skulle göra doptårtorna. De ville ha en fruktig och frisk tårta. De skulle vara rosa och på dem skulle de vara text, bebis i änglavingar och olika sorters blommor. Så här blev dem.

Doptårtor till Ellen
2012-04-15
Vaniljbotten
Hallon och vaniljkräm
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av marsipan, sugarpaste och flowerpaste

Pokertårta

Till Mattias födelsedag gjorde jag en pokertårta. Det blir inte så mycket spelande för honom nu när vi har vår lilla son att ta hand om. Jag vet att han tycker det är roligt så jag överraskade honom med den här tårtan. Tårtformen skulle likna ett pokerbord och på bordet ligger marker och en pokerhand med royal straight flush!

Pokertårta
2012-02-26
Vaniljbotten
Hallon och vaniljkräm
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av marsipan, sugarpaste och flowerpaste
Korten är målade med pastafärg

Doptårtor till Emilia

Här är mina första doptårtor som jag fick äran att göra till min väns brorsdotter! Föräldrarna ville gärna ha en bebis som låg i änglavingar och att det skulle stå Emilia samt datumet för dopet. Sedan fick jag fria händer till övrig dekoration. Jag blev väldigt nöjd med dem!

Doptårtor till Emilia
2011-10-22
Vaniljbotten
Hallon och vaniljkräm
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av marsipan, sugarpaste och flowerpaste

Hösttårta


Hösttårta
2011-10-07

Vaniljbotten
Chokladmousse och vaniljkräm
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av marsipan

onsdag 13 juni 2012

Silverbröllop

En väns föräldrar skulle fira silverbröllop och hon frågade mig om jag kunde göra tårtan. Jag fick själv bestämma utseende och smak men tårtan skulle vara utan mandel och nötter eftersom min vän är allergiker. Därför har jag bara använt mig av sugarpaste och inte marsipan som jag brukar.

Silverbröllopstårta
2011-07-15
Vaniljbotten
Hallon och vaniljkräm
Spacklad med grädde och täckt med sugarpaste
Dekorationer av sugarpaste

Pippi Långstrump

Fick en beställning av Mattias kollega vars dotter skulle fylla 3 år. Flickan som heter Alicia var förtjust i Pippi Långstrump, så givetvis skulle hon få en tårta med Pippi!

Pippi Långstrump tårta
2011-04-30

Vaniljbotten
Hallon och vaniljkräm
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av marsipan, gumpaste och flowerpaste

Påsktårta


Påsktårta
2011-04-23
Vaniljbotten
Dumlemousse, hallon
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av flowerpaste, sprickorna målade med ätbar penna
Spritsad med grädde