Här kommer receptet på den goda vaniljkrämen som jag i förra inlägget lovade att lägga upp!
1 vaniljstång
5 dl mjölk
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl maizena (majsstärkelse)
7 st äggulor
50 g mjukt smör
Dela och skrapa ur vaniljstången. Lägg vaniljstången och fröna i en kastrull tillsammans med mjölken och koka upp. Lyft ur stången efter uppkoket.
Vispa strösocker, maizena och äggulor vitt och pösigt. Häll över den varma mjölken under vispning.
Häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen och rör om krafigt hela tiden när den värms upp! (Ha hellre lite lägre värme på plattan än för hög. Annars finns risken att krämen tjocknar snabbt och för mycket). När du fått önskad konsistens på krämen häller du snabbt över den i en skål. Klicka i smöret och låt det smälta under vispning.
Kyl vaniljkrämen i kylskåp.
Krämen räcker till ca 2 lager om du har en tårtbotten på 25-30 cm i diameter.
Krämen räcker till ca 2 lager om du har en tårtbotten på 25-30 cm i diameter.
Tips! Skulle du få en för tjock kräm går det bra att hälla på lite extra mjölk, blanda bara ordentligt efteråt.
Ser ljuvligt gott ut!
SvaraRaderabuonoooo...con questo caldo....!
SvaraRaderaHåller med Hovkonditorn, ser riktigt smarrigt ut...får se om jag lyckas att få likadant, har testat några gånger med andra recept men har inte blivit bra.
SvaraRaderakör oxå med de receptet,smaskens
SvaraRaderaVilken härlig bild! Vaniljkrämen ser verkligen god ut =)
SvaraRaderaGår det att halvera detta?, så man får det till 1 lager? :)
SvaraRadera