Den här vaniljkrämen brukar jag ha som fyllning i mina tårtor. Den är god och den får en lagom fast konsistens! Det sista man vill ha är ju en vaniljkräm som rinner ut!
5 st gelatinblad
2 ¼ dl vispgrädde
2 ¼ dl mjölk
4 st äggulor
1 ½ msk potatismjöl
1 ½ msk strösocker
3 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker
Lägg gelatinbladen i kallt
vatten så de blir mjuka. Blanda grädde, mjölk, äggulor, potatismjöl och socker
i en kastrull. Värm upp under omrörning tills krämen tjocknat, den får inte
koka. Ta bort kastrullen från plattan och lägg ner gelatinbladen, rör om tills
de löst upp sig. Ställ sedan kastrullen i kallt vatten så krämen svalnar, rör
om då och då.
Vispa grädden fast tillsammans med
vaniljsockret. Häll sedan över krämen när den blivit
kall, blanda väl.
Vaniljkrämen stelnar rätt snabbt i kylen
så det är bäst att fylla tårtan direkt.
Räcker till ca två lager om du har en
tårtbotten på 20-25 cm i diameter. Då får du ett tjockt lager med kräm vilket jag gillar :)
tack för tipset!!
SvaraRaderaVarsågod Sabina! :)
RaderaEgen vaniljkräm är alltid godast! Vacker bild!
SvaraRadera